Торта "Любов"

Торта "Любов" Лакомник
Торта "Любов"
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г брашно

300 г захар

250 г масло със стайна температура

5 яйца

1 пак. бакпулвер

50 г натурален шоколад

За ванилов крем:

500 мл прясно мляко

1 пак. нишесте ванилия

100 г захар

10 г масло

За бананов мус:

200 мл течна сметана

4 банана

За глазурата и украсата:

200 г натурален шоколад

100 г малини

20 мл течна сметана

Начин на приготвянe

Включваме фурната на 180 градуса. Разбиваме на крем маслото със захарта. Добавяме яйцата, бакпулвера, брашното и разбъркваме добре. Разтопяваме на водна баня шоколада, оставяме го настрани леко да се охлади и го добавяме към тестото. Бъркаме, докато получим гладка еднородна маса. Разделяме сместа на 2 части. Изпичаме блатовете в стандартната правоъгълна тава за фурна, предварително застлана с хартия.

 

За да „построим“ тортата, ще ни е необходима закопчаваща се форма за торти. (Ако не разполагате с такава, от картон можете да си направите пръстен, с който в последствие да закопчаете тортата, докато кремовете стегнат.) След като блатовете изстинат, изрязваме 2 кръга с диаметъра на формата. Единият използваме за основа. Изрязваме стените за тортата и ги закрепяме по краищата на основата. Затягаме пръстена около тортата.

Приготвяме ваниловия крем. Загряваме прясното мляко със захарта. Прибавяме разтвореното в малко вода нишесте и бъркаме. След като крема се сгъсти, добавяме бучката масло, разбъркваме и сваляме от огъня. Изсипваме горещия крем в тортата. Отгоре нареждаме парчета от блатовете, които са останали от изрязването и оформяме междинен блат. Нарязваме на кръгчета два от бананите и ги нареждаме отгоре. От сметаната и останалите банани приготвяме муса. Пюрираме бананите, добавяме сметаната, разбиваме добре и изсипваме сместа в тортата. „Затваряме“ с втория блат и слагаме тортата в хладилник за 2 часа.

Разкопчаваме формата и преместваме тортата в чиния. Разтопяваме шоколада на водна баня и покриваме с него тортата. Отгоре нареждаме малини. От 2-3 по-меки малини и малко сметана приготвяме смес, с която оформяме сърцето. Съхраняваме в хладилник.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц